zaterdag 28 december 2013

Plant je kerstboom

Op 11 januari 2014 krijg je de kans om je kerstboom opnieuw te planten in plaats van weg te doen. Zo bouw je niet alleen mee aan een nieuw stadslandbouwproject in Gent, maar kan je je kerstboom volgend jaar gewoon opnieuw gebruiken. Schrijf je snel in!

Geef je kerstboom een tweede leven

Wil je je boom liever opnieuw planten dan hem bij het afval op straat te zetten? Kom dan op 11 januari 2014 tussen 10u en 14u naar de adoptieweide langs Dok Zuid, tussen Dampoort en het Stapelplein. De kuilen zullen al gegraven zijn, maar breng eventueel een schopje mee. Altijd leuk voor de kinderen. Je boom krijgt een label. Zo kan je je eigen boom, als hij standgehouden heeft, volgend jaar weer in huis halen. En tijdens de zomer fleurt het terrein op met natuurlijke haagjes of een speelbosje voor de kinderen.

Stadslandbouw aan de Dampoort

Het braakliggend terrein aan de Dampoort, eigendom van Stadsontwikkelingsbedrijf Gent, wordt de komende jaren omgetoverd in een stadslandbouwproject. Bert Ostyn van 'Kangroen' (www.kangroen.be) wil de stad groener en leefbaarder maken en denkt voor dit terrein concreet aan een bloemenweide, een moestuinproject of een kippenweide. Daarnaast ook veel ruimte voor leuke activiteiten.

Gent en garde

Het stadslandbouwproject aan Dampoort wordt mee ondersteund vanuit Gent en Garde, de voedselstrategie van Stad Gent. De Stad Gent gaat hiermee voor lekkere, lokale en duurzame voeding. De Gentse voedselstrategie past binnen de doelstelling van het Gents Klimaatverbond om van Gent tegen 2050 een klimaatneutrale stad te maken.

Praktisch 

Waar? Dok Zuid, tussen Dampoort en het Stapelplein 
Wanneer? 11 januari tussen 10u en 14u 
Bijdrage: 5 euro  voor het voorbereidend werk ter plaatse (1 euro gaat hiervan naar de actie ‘Bos voor Iedereen' van Natuurpunt)
 
Inschrijven online vanaf dinsdag 24/12 tot vrijdag 10/1 of tot alle plaatsen ingeboekt zijn of telefonisch via Gentinfo op 09/210.10.10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten